"CHS CONTAINER Handel GmbH" е основана през 1978 г. в град Бремен, Германия. През изтеклите оттогава до днес над 30 години, компанията се е утвърдила като една от най-крупните в сферата на търговията с морски контейнери, преустройството и отдаването им под наем, с годишен оборот от над 8000 контейнера. Изключително широката и обхватна продуктова гама обхваща както стандартни контейнери за морски транспорт, така и тясно специализирани агрегати и оборудване, създавано по индивидуалните нужди на всеки един клиент, например жилищни и санитарни помещения, изложбени площи, и др. Това разнообразие, съчетано с постоянно разрастващата се мрежа от представителства в цяла Европа, правят "CHS Container Handel GmbH" една от най-силните компании, занимаващи се с контейнери в Европейския съюз.

"Си Ейч Ес Контейнер България" ООД официално започва своята дейност в България на 03 Юли 2007 г. като изключителен представител на „CHS CONTAINER Handel GmbH” за страната. Младият и амбициозен екип си поставя тежката цел да повтори успехите на компанията-майка на местния пазар, отскоро част от Европейския Съюз. Централният офис на фирмата, както и складовото депо, се намират в гр. Варна. Морската столица на България има дългогодишна репутация като един от водещите транспортни центрове в страната, както и на бурно развиващ се индустриален център. Или с други думи, идеалната среда за развитие на една прогресивна и динамична фирма, тясно свързана с морския транспорт.

"Си Ейч Ес Контейнер България" купува, продава и отдава под наем морски контейнери от всякакъв тип, оперирайки както на местния, така и на световния пазар. Ние предлагаме и технически консултации и инспекции на морски контейнери, включително CSC-сертифициране. Също така осигуряваме изкупуване обратно на контейнери, закупени от нас, след като са станали ненужни. Нашият екип винаги е готов да предложи на всеки един клиент избор между различни решения, които най-добре биха задоволили конкретните му изисквания и нужди, и е в състояние да осигури съответното оборудване. При желание, дори и директно на мястото, на което то е нужно. Защото така повелява фирменото мото:

"За мобилни идеи"